lauantai 24. syyskuuta 2011

Dallaspullat

Pullien suhteen olen aika nirso, sillä yleensä niissä on aina kardemummaa, josta en tykkää ja jolle olen jopa hieman allerginen. Kaupan pullavalikoimistakin päädyn yleensä pakastealtaan dallaspulliin, koska niissä ei ole kardemummaa ja kaiken lisäksi ne on tosi hyviä. Olen joskus aiemminkin tehnyt itse dallaspullia, mutta en löytänyt aiempaa reseptiä mistään, joten tämä pullasatsi tuli tehtyä hieman improvisoiden. En tiedä miten aidot dallaspullat tehdään, mutta tällä ohjeella tuli tosi hyviä ja ihanan vaniljaisia pullia.


Dallaspullat n. 37 kpl

Pullataikina

5 dl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa (tai tavallista maitoa)
2 pss (2x11 g) kuivahiivaa (Rainbow)
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
n. 18 dl vehnäjauhoja
1 muna
150 g margariinia

Sekoita kuivahiiva, sokerit ja suola vehnäjauhojen sekaan. Sulata margariini. Lämmitä maito(juoma) noin 42 asteiseksi. Vispaa jauhoseosta lämpimän maidon sekaan ja lisää myös muna. Kun seos on liian paksua vispilälle, siirry alustamaan taikinaa käsin tai yleiskoneella (itse testasin ensimmäisen kerran yleiskonetta pullataikinan teossa). Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Alustuksen loppuvaiheessa lisää sekaan sulatettu margariini ja loput jauhot. Lisää jauhoja, kunnes taikina alkaa irtoilemaan kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa, esimerkiksi vesihauteessa.

Vaniljatäyte
2 dl kevyt kermaa
½ dl Flora culinesse - juoksevaa rasvaa
1 muna
1 dl vanillakreemijauhetta (Sallinen)
1 tl vanilliinisokeria

1 muna voiteluun

Tee täyte taikinan kohotessa. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja vispaa massaa sähkövatkaimella noin viisi minuuttia, kunnes se on melko napakkaa. Laita täyte vielä jääkaappiin vetäytymään ja odottamaan pullien leivontaa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja kaulitse levyksi. Levitä levyille puolet täytteestä ja rullaa taikina mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Leikkaa nuolijalla tms. rullasta noin parin sentin levyisiä viipaleita ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin. Anna pullien kohota vielä pellillä liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ennen paistamista. Paista pullia kiertoilmatoiminnolla 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja: