Uusimmassa Pirkka-lehdessä (11/2012) oli tämä mielenkiintoinen kakkuohje, jota testasin isänpäiväksi. Kakku kelpasi kyllä erittäin hyvin syöjille ja luumu toi kivan lisän kakun makuun. Tässä resepti vielä "omin sanoin".
150 g kivettömiä kuivattuja luumuja
3/4 dl appelsiinitäysmehua (tai konjakkia)
100 g laktoositonta voita
150 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle tomusokeria (tai kaakaojauhetta)
Vuoraa halkaisijaltaan 24-26-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat juoksevalla margariinilla.
Pilko luumut pieniksi palasiksi ja keitä niitä appelsiinimehun kanssa kattilassa kannen alla noin 5-10 minuuttia. Soseuta luumut sauvasekoittimella.
Sulata voi kattilassa, lisää sekaan suklaa paloina ja sekoita kunnes suklaa sulaa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita luumusose ja suklaa-voiseos keskenään ja kaada se varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaan.
Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita leivinpaperi kakun päälle paistamisen loppuvaiheessa. Irrota kakku vuoastaan jääähtyneenä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile kakku konjakilla maustetun kermavaahdon (tai vaniljajäätelön) kanssa. Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä (?!?! ei ainakaan meillä säilynyt ;D).
PS. Tähän loppuun teen tunnustuksen: minulla on tosi huono omatunto... Blogi on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle ja se harmittaa ihan hirmuisesti. Kiva kuitenkin, että täällä on kävijöitä ollut hiljaisuudestani huolimatta. Blogin pitämistä en ole lopettamassa, mutta päivityksiä teen oman jaksamiseni ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Pysykäähän kuulolla! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti