lauantai 21. kesäkuuta 2014

Sitruunamuffinssit


 

Tein näitä muffinsseja ekan kerran viime juhannukseksi ja nyt oli tehtävä lasten pyynnöstä samoja herkkuja tällekin juhannukselle. Muffinsit ovat ihanan kosteita ja sitruunaisia.

n. 50 kpl

3 sitruunan raastettu kuori
6 munaa
6 dl sokeria
300 g sulatettua margariinia
600 g (3 prk) Valion laktoositonta sitruunarahkaa
10 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
4 ½ tl leivinjauhetta

Pese sitruunat ja raasta niiden kuoret. Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu margariini ja sitruunankuoriraaste sitruunarahkojen sekaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää rasva-rahkaseos ja jauhot munasokerivaahtoon kevyesti monitoimikoneella/sähkövatkaimella sekoittaen. 

Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Anna muffinsien jäähtyä. Koristele halutessasi esim. tomusokerilla tai tomusokerikuorrutteella. 

Alkuperäinen resepti on Yhteishyvän Ruoka-lehdestä (3/2013). Tämä ohje on muistaakseni kolminkertainen alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, jonka olin laittanut liian hyvään talteen. Onneksi olin sentään kirjoittanut tämän isomman määrän ainesosaluettelon muistiin. :)

Hyvää Juhannuspäivää kaikille!

Ei kommentteja: