sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Halloweenin hämähäkkikakku


Meillä on jo hyvää vauhtia muodostumassa perinteeksi lasten yhteiset syntymäpäiväjuhlat sukulaisille Halloween-teemalla Pyhäinpäiväviikonloppuna. Viime vuonna juhlissa oli tarjolla mm. tällainen oranssi hämähäkkikakku, jossa kokeilin ensimmäisen kerran Vegegel-jauhetta liivatteen sijaan. Tänä vuonna haasteeksi on muodostumassa erikoisruokavaliot, sillä tällä kertaa tarjoamisissa pitäisi huomioida lihattoman ja laktoosittoman ruokavalion lisäksi gluteeniton, maidoton ja munaton ruokavalio. Onneksi on jo muutama resepti tarttunut matkaan. 

Pohja
100 g margariinia sulatettuna
300 g (25 kpl) Digestive-keksejä

Täyte
4 dl vispikermaa
400 g Valion Viola mangotuorejuustoa
250 g mangososetta (Piltti tms.)
½ dl Siro erikoishienoa sokeria
2 pussia Vegegel-jauhetta
2 dl kylmää vettä

Kiille
2 dl vettä
n. 2 dl pakastettuja tyrnejä
1½ dl hyytelösokeri Multia
½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1 dl kylmää vettä
2 pussia Vegegel-jauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää sekaan sulatettu rasva.  Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustot, mangosose ja sokeri tasaiseksi massaksi. Sekoita Vegegel-jauhe kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita se heti tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto keskenään. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kiilteen tekoa. 

Keitä tyrnejä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Soseuta tyrnit sauvasekoittimella ja siivilöi liemestä kuoren ja siementen palat pois. Kaada tyrniliemi takaisin kattilaan ja jatka kuumentamista. Lisää liemeen hyytelösokerit ja erikoishieno sokeri ja sekoita hyvin. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita Vegegel-jauhe kylmään veteen toisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita vegegel-seos tyrniliemen sekaan ja sekoita hyvin. Ota kakku pois jääkaapista ja kaada kiille kakun päälle. Nosta kakku takaisin kylmään hyytymään.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. Minä olin tehnyt etukäteen mustasta marsipaanista hämähäkin verkkoineen.

Ei kommentteja: