lauantai 27. marraskuuta 2010

Elvis-kakkuTässä vihdoin ja viimein se lupaamani Elvis-kakku!

Kakkupohja: kuuden munan vaalea sokerikakkupohja.

Kostutus: n. 2 dl Spritea.

Täyte: Vadelma-sitruunatäyte

2,5 dl Valio kevyt vispiä
200 g Sitruunarahkaa
1 rkl vanillakreemijauhetta
3 dl vadelmia soseena
(kokonaisia vadelmia)

Soseuta vadelmat ja valuta niistä ylimääräinen neste pois siivilässä. Vatkaa vispikerma ja vanillakreemijauhe vaahdoksi. Lisää sekaan sitruunarahka ja vadelmat ja sekoita hyvin. Levitä täyte kostutetulle kakkulevylle ja upota sekaan halutessasi kokonaisia vadelmia.

Koristelu: Kuorrutin kakun ensin sokerikreemillä. Kakun päällä on sokerimassasta kaulittu levy. Elvis-silhuetin olen tehnyt mustasta sokerimassasta jäljentämällä leivinpaperille piirretyn kuvan kaulitun levyn pintaan marsipaanityökalun avulla "piirtämällä". Maalasin koristeen vielä mustalla pastavärillä, jotta sain kuvasta pois kaikki tomusokerijäänteet ja sain pintaan hieman "kiiltoa". Sydämet tein pienellä piparimuotilla.

Kukat ja lehdet on tehty sokerimassan ja marsipaanin seoksesta ja niiden koristelussa on käytetty sokerihelmiä ja nonparelleja, jotka on kiinnitetty sokerikuorrutteella.

Pursotukset: Flora vispiä ja vanillakreemijauhetta (suhteessa 1 rkl jauhetta yhtä Flora vispi-purkkia kohden). Reunat on pursotettu lehtityllalla ja pinnan reunus kierretähtityllalla.

Ei kommentteja: