sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pätkiskakkua isälle

Meillä herkuteltiin Isänpäivänä Pätkiskakulla ja Isää lahjottiin mm. kestokassilla (esim. kirjasto- tai kauppakassiksi).


Pätkiskakku

150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl tummaa kaakaojauhetta
170 g Pätkispaloja (irtokarkkihyllystä)
1½ dl maitoa
½ vaniljatanko
1 rkl sokeria

Kuorrutus:
60 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa

Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja lisää taikinaan. Lisää pilkotut pätkikset, maito ja sokerin sekaan hierotut vaniljatangon siemenet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun neliö- tai irtopohjavuokaan. 

Paista kakkua 180-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa. Vaahdota vispikerma ja lisää sekaan tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä koristelin kakun siivilöimällä tummaa kaakaojauhetta sabluunan lävitse ja ripottelemalla reunoille valkosuklaalastuja.

Ei kommentteja: