maanantai 31. elokuuta 2015

Persikkaviinerit


Nämä viinerit valmistuvat nopeasti ja sopivatkin hyvin vaikka vierasvaraksi.

12 viineriä

6 torttutaikinalevyä
410/230 g persikoita puolikkaina mehussa (Rainbow)
½ dl vanillakreemijauhetta
muutama ruokalusikallinen paistonkestävää vadelmahilloa
½ dl mantelirouhetta
kananmunaa voiteluun

Ota torttutaikinalevyt leivinpaperin päälle huoneenlämpöön sulamaan. Laita uuni lämpeämään 225-asteeseen. Kaada persikoiden mehu mittakannuun ja lisää mehun sekaan tarvittaessa vettä, kunnes nestettä on yhteensä 1 dl. Vispaa neste ja vanillakreemijauhe sekaisin ja jatka vispaamista n. 5 minuuttia. Nosta kreemi jääkaappiin hetkeksi aikaa. 

Pilko persikan puolikkaat neljäsosiksi ja siivuta ne toisesta päästä hieman auki (leviää ikäänkuin lehden muotoiseksi). Puolita torttutaikinalevyt neliöiksi ja paina neliöiden keskelle ympyrämuotilla alue (ei pohjaan asti), johon viinerien täytteet laitetaan. Levitä näihin ympyröihin ensin lusikalla kreemiä. Nosta kreemin päälle persikkalehtinen ja pieni nokare vadelmahilloa. 

Voitele ympyrän ulkopuolelle jäävät taikinareunat kananmunalla. Ripottele täytteen reunoille mantelirouhetta. Paista viinereitä uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja: