torstai 14. helmikuuta 2013

Sitruskiisseli ja kermapannacotta


Hyvää ystävänpäivää! :)

 

Sitruskiisseli (n. 8-10 annosta)

3 appelsiinia
3 sitruunaa
5 dl vettä
3 rkl vaniljasokeria (itse tehtyä)
½ dl kylmää vettä ja 3 rkl perunajauhoja
1½ dl hyytelösokeria

Sekoita kattilassa sitrushedelmistä puristetut mehut, vesi ja vaniljasokeri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja suurusta perunajauho-vesi-seoksella. Lisää vielä hyytelösokeri ja sekoittele kiisseliä koko ajan hetken aikaa kuumentaen. Kaada kiisseliä annosmaljoihin jäähtymään.

PS. Itse tehtyä vaniljasokeria saat, kun laitat tavallista hienoa sokeria tiiviiseen astiaan ja sekaan laitat vaniljatangon (kokonaisen tai puolikkaita) ja annat sokerin maustua. Voit raaputtaa vaniljatangon siemenet halutessasi sokerin sekaan, mutta makua sokeriin tulee pelkästä tangostakin.

 

Kermapannacotta (4 annosta)

3,3 dl kuohukermaa
hieman vajaa 1 dl hyytelösokeri Multia

Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna seos ja keitä sitä koko ajan sekoittaen noin puoli minuuttia. Kaada seos annosmaljoihin (esimerkiksi sitruskiisselin päälle) ja anna jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.

Ei kommentteja: