sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Laktoositon vadelmatuorejuustokakku


Pohja

100 g Marie-keksejä
50 g laktoositonta margariinia
1 tl vanilliinisokeria

Täyte

4 liivatelehteä (+kylmää vettä)
2 dl laktoositonta vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g Valio Viola laktoositon mangotuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
280 g pakastevadelmia (kotimaisia)

Ota vadelmat huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät hieman sulaa. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella. Sulata margariini ja lisää se keksimurun sekaan. Lisää myös vanilliinisokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Pingota 18-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele muruseos pohjalle tasaiseksi. Jätä pohja kiinteytymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe lähes kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Keitä vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita lehdet kuumaan veteen. Sekoita hieman jäähtynyt liivatevesi kerma-tuorejuustotäytteeseen ja sekoita vielä huolella. Lisää  pakastevadelmat sekaan ja sekoita varovasti. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi (tai yön yli).

Käy veitsellä läpi vuoan reunat ennen kuin aukaiset ja poistat irtopohjavuoan. Siirrä kakku varovasti tarjoilulautaselle.

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

Ei kommentteja: