perjantai 2. tammikuuta 2015

Blogipohdintaa ja vuoden 2014 joulukortit

Minulle bloggaaminen on ensisijaisesti omien puuhieni taltiointia ja esimerkiksi reseptipankin kartuttamista. En ole missään vaiheessa tehnyt tätä lukijoiden määrän kasvattamiseksi tai tulojen hankkimiseksi, vaan olen pitänyt blogiani ihan puhtaasti omana "puuhapäiväkirjanani". Toki on erittäin mukavaa saada kommentteja ja kysymyksiä blogini lukijoilta ja tietää, että blogini ilostuttaa kenties muitakin kuin itseäni.

Olen tässä jo jonkun aikaa pohtinut blogini tulevaisuutta. Bloggaaminen on vähentynyt vuosi vuodelta vähäisemmäksi ja olenkin miettinyt, että pitäisikö luopua kokonaan bloggaamisesta. Lapsiperheen arjen pyörittäminen ja töissäkäyminen verottavat nk. omaa aikaa melko lahjakkaasti. Jossain vaiheessa koin ihan valtavaa stressiä blogin päivittämisestä. Stressiä aiheuttivat sekä postausten vähäisyys että sosiaaliset/omat perfektionistiset ajatukset hyvästä blogista. Seuraan useitakin kivoja ja usein ammattimaisesti tehtyjä blogeja ja koin tietynlaista stressiä siitä, että oma blogini ei ole kehittynyt ammattimaisempaan suuntaan. 

Olen nyt kuitenkin tullut siihen päätökseen, että en ole vielä valmis lopettamaan bloggaamista. Olen myös päättänyt, että en ota stressiä päivittämistiheydestä tai siitä, että blogini ei ratsasta blogimaailman aallonharjalla. Jatkan blogin pitämistä omalla tyylilläni ja päivityksiä teen siinä tahdissa kuin muu elämä sen sallii. Uskoisin, että jatkossa minulle voi jäädä enemmänkin aikaa bloggaamiselle, mutta julkisia lupauksia en enää tee, jotta en aiheuta niillä itselleni turhaa stressiä.

Kiva, jos jaksoit lukea pohdintojani, joita ei blogissani ole tähän mennessä kovin paljoa ollutkaan. Tähän loppuun laitan vielä kuvan vuoden 2014 joulukorteistamme. Toivottavasti joulunne oli hyvä ja tästä alkaneesta vuodesta tulee kaikinpuolin hyvä ja onnellinen. Ja jos tekisin uudenvuodenlupauksia, niin lupaisin panostaa enemmän blogiini! En kuitenkaan lupaa mitään, mutta toivon, että yllätän sekä itseni että blogini lukijat positiivisesti.  


Nämäkin joulukortit olivat koko perheen yhteistyön tulosta. Lapset piirsivät mustalla tussilla jouluisia kuvia ja kirjoittivat toivotukset, joista valitsimme parhaat korttiin. Mieheni kokosi ne kuvankäsittelyohjelmalla mukavaan muotoon ja väritti kuvan. Minä hoidin sitten korttien askartelupuolen.

2 kommenttia:

Mari - Somasti kirjoitti...

Kivoja kortteja! Juu älä ota ressiä... Minullakin blogi aivan retuperällä... Päivittyy jos päivittyy! :)

Tingelstiina kirjoitti...

Kiitos Mari! "Päivittyy jos päivittyy!" Näin minäkin olen ryhtynyt ajattelemaan. Jossain vaiheessa taukojen venyessä minulle tuli ikäänkuin rimakauhua tai ramppikuumetta, ajattelin jotenkin, että pitkän tauon jälkeen pitäisi olla jotakin extrahyvää blogattavaa. Onneksi olen oppinut tässä ajan mittaan miettimään asioita vähän toiseltakin kantilta. :)