perjantai 19. helmikuuta 2010

Kastajaiskakku


Tammikuussa tein tällaisen kakun pienen pojan kastajaisiin. 


Kakkupohja: Viiden munan tumma sokerikakkupohja Kinuskikissan reseptillä. Ohje löytyy täältä.

Kostutus: Vanilliinisokerilla (n. 2 tl)  maustettu laktoositon maitojuoma (n.2,5 dl).

Täyte: Suklaatäyte Kinuskikissan reseptillä. Ohje löytyy täältä. Täytteen tein tuplana (kahteen väliin) ja suklaana oli yksi levy Pandan maitosuklaata ja yksi levy Pandan tummaa suklaata. Kakkupohjalle levitettyyn täytteeseen painelin vielä runsaasti kokonaisia vadelmia.

Kreemi: Sokerikreemi kaakaoversiona (edelleen Kinuskikissalta ;)). Sokerikreemiä käytetään kuorrutteen alla kostumista ehkäisemään.

Kuorrute: Marsipaanin ja sokerimassan sekoitus, joka on värjätty Squires Kitchenin sinisellä pastavärillä. Kuorrutteen päälle levitin siveltimellä hopeanväristä elintarviketomuväriä (myös Squires Kitcheniltä).

Pursotukset: Flora vispiä, johon on lisätty vanillakreemijauhetta (n. 1 rkl jauhetta 2,5 dl kermaa). Kerman jaoin kahteen osaan, joista toisen värjäsin vaaleansiniseksi sinisellä pastavärillä ja toisen tummemman siniseksi.

Koristeet: Kukat ja jalkapohjat ovat valkoista marsipaania. Kukkien keskustassa on sokerihelmiä. Nimi on tehty valkoisella koristelugeelillä.

1 kommentti:

piipadoo kirjoitti...

Kaunis ja vielä makoisakin! :)

-Piia