Näissä helpoissa herkkupaloissa yhdistyvät suolainen ja makea sekä rouskuva ja pehmeä! Alkuperäisen ohjeen olen napannut talteen Pirkka-lehdestä (3/2010).
Noin 24 annosta
200 g taloussuklaata
20 g voita
50 g vaahtokarkkeja
3/4 dl suolapähkinöitä
1 dl riisimuroja
½ dl rusinoita
Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Älä anna seoksen kiehua. Nosta kattila liedeltä. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen saksilla paloitellut vaahtokarkit, rouhitut pähkinät, riisimurot sekä rusinat. Jätä hieman vaahtokarkkeja ja pähkinöitä koristeeksi.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. kapea suorakaide). Levitä koristeet pinnalle ja paina niitä hiukan, jotta ne tarttuvat suklaaseen. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa tunnin verran, jonka jälkeen voit leikata levyn pieniksi neliöiksi.
2 kommenttia:
Oi nammm, noita menis varmaan koko annos kyllä kerralla! :D
:P Nämä ovat kyllä tosi hyviä, mutta ainakin minulla (vaikka olenkin erittäin perso makealle) jo muutama palanen helpottaa makeannälkään! ;) Riippuu tietenkin makeannälän koosta! :D
Lähetä kommentti