"Sillä Tingelstiina ja Tangelstiina kasvattivat puutarhassaan joulukuusenkoristeita! Ja vappuhuiskuja! Ja ilmapalloja! Ja kuusenkaramelleja ja kynttilöitä ja raketteja ja sähikäisiä ja kaikkea sitä hauskaa ja ihanaa, joka kuuluu jouluun ja uuteenvuoteen ja vappuun ja syntymäpäiviin, kaikkeen mikä on hauskaa!" Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo
tiistai 29. kesäkuuta 2010
Raparperi-karviaispiirakka
Kohta pitäisi saada pakastimeen mahtumaan uusia marjoja, joten edessä on pakastimen tyhjennysviikot. Aloitin urakan käyttämällä loput pakastetut raparperit ja rasiallisen karviaisia tähän piirakkaan.
250 g margariinia
100 g manteleita (voi esim. olla sekaisin rouhetta, lastuja ja/tai jauhetta)
3 dl sokeria
5 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
350-400 g raparperia
170 g karviaisia (voit myös korvata raparperin/karviaiset muilla marjoilla tai hedelmillä)
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
sokeria pinnalle
Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja mantelit sekaisin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja rasvasula vuorotellen vaahtoon sekoittaen.
Levitä taikina pellille. Sekoita sokeri ja perunajauhot raparperien ja karviaisten sekaan ja levitä marjat taikinan päälle pellille. Ripottele pinnalle vielä hieman sokeria.
Voit tarjota piirakkaa esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti