tiistai 29. kesäkuuta 2010

Raparperi-karviaispiirakka


Kohta pitäisi saada pakastimeen mahtumaan uusia marjoja, joten edessä on pakastimen tyhjennysviikot. Aloitin urakan käyttämällä loput pakastetut raparperit ja rasiallisen karviaisia tähän piirakkaan.



250 g margariinia
100 g manteleita (voi esim. olla sekaisin rouhetta, lastuja ja/tai jauhetta)
3 dl sokeria
5 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

350-400 g raparperia
170 g karviaisia (voit myös korvata raparperin/karviaiset muilla marjoilla tai hedelmillä)
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
sokeria pinnalle

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja mantelit sekaisin. 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja rasvasula vuorotellen vaahtoon sekoittaen.

Levitä taikina pellille. Sekoita sokeri ja perunajauhot raparperien ja karviaisten sekaan ja levitä marjat taikinan päälle pellille. Ripottele pinnalle vielä hieman sokeria.

Voit tarjota piirakkaa esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: