sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Magnolian kuppikakut


Kokeilin tässä taannoin hieman erilaista muffinsireseptiä. Näiden kuppikakkujen alkuperäinen resepti löytyy Pirkka-lehdestä (3/2010, Magnolian ihanat kuppikakut).

Nämä kuppikakut olivat erittäin maukkaita, mutta koostumukseltaan aivan erilaisia kuin aiemmin leipomani. Nämä olivat kosteita ja "tiiviitä" sekä erittäin täyttäviä.


12 muffinsia (Amerikan muffinivuokiin)

3-4 limettiä (2 tl kuorta ja 3/4 dl mehua)
100 g margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
400 g maustamatonta jogurttia

KUORRUTUS
200 g valkoista suklaata (Fazerin leivontasuklaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa

KORISTEEKSI
Strösseleitä, koristerakeita, nonparelleja

Pese limetit huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, limetin mehu ja kuoriraaste.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhoseos vaahdon sekaan. Lisää myös jogurtti varovasti sekoittaen. Älä sekoita taikinaa liikaa.

Jaa taikina vuokiin ja paista niitä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna muffinsien jäähtyä.

Tee kuorrutus sulattamalla paloiteltu suklaa (joko ohjeen mukaan mikroaaltouunissa tai)  kattilassa miedolla lämmöllä.  Vatkaa tuorejuusto sulatetun suklaan joukkoon sähkövatkaimella. Pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle ja koristele esimerkiksi strösseleillä. Mikäli kuorrutus on liian löysää, jähmetä sitä hieman jääkaapissa ennen pursotusta.

Ei kommentteja: