maanantai 13. syyskuuta 2010

P*skarteluhaaste #56 - RuskakuvaP*skarteluhaasteessa olikin tällä viikolla mielenkiintoinen haaste - kortissa tuli käyttää inspiraationa haasteen ohjeistuksessa näkyvää syksyistä ruskakuvaa.

Muistin heti, että minulla on Fiskarsin vaahteranlehtikuviorei'ittäjä, jota en ollut vielä käyttänyt ollenkaan, joten lähtökohdaksi otin vaahteranlehdet. Ne ovatkin mielestäni kaikista kauneimpia puiden lehtiä.

Koska minulla ei ollut vaahteranlehdille mitään valmista kivaa paperia, päädyin tekemään paperin itse. Maalasin keltaisella, punaisella ja oranssilla akryylimaalilla vaniljanväristä kopiointipaperia (eli ohutta, jotta lehdet "käpristyisivät" luonnollisesti). Paperin kuivuttua rei'itin siitä vaahteranlehtiä. Lopuksi vielä levitin jokaiselle vaahteranlehdelle kullanväristä kimalleliimaa. Kimalleliimaa laitoin myös oranssista kartongista tehdylle auringolle.

Puunrungon maalasin paksulle (250g) vesiväripaperille ruskealla akryylimaalilla, jonka sitten leikkasin irti ääriviivoja myöten. Siilileimakuvan leimasin ystäväni leimasimella ja väritin vesiliukoisilla tusseilla.

Kokosin kortin niin, että ensin kiinnitin auringon liimalla. Sitten liimasin valkoisen käsintehdyn (?) paperin ja sen päälle kiinnitin oranssin ja sinisen paperin kaksipuoleisella teipillä. Puunrungon kiinnitin liimapuikolla ja jokaisen lehden yksitellen Eri-keeperillä (pieni pisara lehden keskelle, jotta reunat jäävät koholle). Siili on kiinnitetty liimalla ja kohotarroilla. Auringon reunoille levitin vielä kimalleliimaa. Lopuksi lisäsin vielä puunsyykuvioisesta paperista leikattuja vaahteranlehtiä kulmiin.

Tässä vielä lähikuvaa puusta.

5 kommenttia:

Västäräkki kirjoitti...

Upea tuo puu, tosi ihanat nuo lehdet! Vaivannäkö kannatti.

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Vau! Tuo puu on aivan mielettömän upea! Ihana tuo kullan kimallus.

Maaret kirjoitti...

LOISTAVA kortti:) SUURITÖINEN ja lopputulos kaiken vaivan arvoinen, WAUDE!

Tingelstiina kirjoitti...

Kiitos kaikille innostavista kommenteista!! Itsekin olen erityisen tyytyväinen tuohon puuhun!

Korttiaskartelussa haasteena pidän kokonaisuuden sommittelua, joka usein jää minua jälkikäteen harmittamaan. Yleensä suunnittelen kortin sommittelun ennen osien kiinnittämistä, mutta usein matkan varrella huomaan muuttavani suunnitelmia, joten lopputulos jää aina vähän yllätykseksi... Tässäkin kortissa siili jää mielestäni vähän irralliseksi.

Mutta joka tapauksessa olen huomannut sen, että jokaisesta tekemästäni kortista olen oppinut jotain uutta ja sepä kantaakin pitkälle! :)

Outi kirjoitti...

Tosi upeet lehdet! Wau! Mullakin on vaahtera kuviorei'ittäjä, muttei ole koskaan tullut mieleen tehdä sen avulla koko puuta. Hieno idea!