torstai 9. syyskuuta 2010

Mansikkarahkapiirakka




Pohja

juoksevaa margariinia  

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka juoksevalla margariinilla.
Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

2½ dl soseutettua mansikkaa (2x 0,5 dl pakastusrasiaa)
2 tlk (500g) maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl vanillakreemijauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3 munaa

Sulata ja valuta pakastetut mansikat. Soseuta mansikat ja valuta seoksesta vielä liika neste pois. Sekoita mansikkasoseeseen muut täytteen ainekset ja levitä täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa noin 40 minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Laita leivinpaperi piirakan pinnalle estämään liikaa tummumista noin puolessa välissä paistamista.

Koristelu

Käytin piirakan koristeena kaupasta ostettuja suklaakoristeita. Kakun täytyy olla täysin jäähtynyt ennen suklaakoristeiden laittoa.

Ei kommentteja: