Pohja
juoksevaa margariinia
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka juoksevalla margariinilla.
Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
2½ dl soseutettua mansikkaa (2x 0,5 dl pakastusrasiaa)
2 tlk (500g) maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl vanillakreemijauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3 munaa
Sulata ja valuta pakastetut mansikat. Soseuta mansikat ja valuta seoksesta vielä liika neste pois. Sekoita mansikkasoseeseen muut täytteen ainekset ja levitä täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa noin 40 minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Laita leivinpaperi piirakan pinnalle estämään liikaa tummumista noin puolessa välissä paistamista.
Koristelu
Käytin piirakan koristeena kaupasta ostettuja suklaakoristeita. Kakun täytyy olla täysin jäähtynyt ennen suklaakoristeiden laittoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti