Uunipellillinen pannukakkua
8 dl maitoa (myös laktoositon maitojuoma käy hyvin)
3 kananmunaa
4 dl jauhoja (käytin 1 dl ohrajauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja)
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
75 g sulatettua rasvaa (esim. margariinia tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta) (itse laitoin tällä kertaa 50 g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta ja 25 g rypsiöljyä)
Sekoita kananmunat ja maito. Lisää kuivat aineet ja (jäähtynyt) rasva. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Kaada taikina hyvin leivinpaperilla vuoratulle ja korkealaitaiselle uunipellille. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoile pannukakut esimerkiksi sitruunavaniljavaahdon ja hedelmien/hillon kanssa. Kuvassa olevan annoksen olen tehnyt niin, että otin pannukakkulevystä leivosmuotin ja piparimuotin avulla pyöreän ja piparireunaisen palasen ja niiden väliin laitoin sitruunavaniljavaahtoa. Koristelin annoksen kiivillä ja vadelmahillolla.
Sitruunavaniljavaahto
2½ dl Flora Vispiä
1 rkl vanillakreemijauhetta
100 g sitruuna rahkavalmistetta (Sunnuntai)
Vatkaa vispikerma ja vanillakreemijauhe vaahdoksi ja sekoita rahkavalmiste joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti