keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Pizzapiirakka


Tässä helppo suolaisen piirakan resepti, joka sopii hyvin vaikka iltapalaksi ja jota voi helposti muokata oman maun mukaiseksi.


Pohja:

75 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Nypi kuivat aineet ja rasva kulhossa sekaisin. Lisää maito ja vaivaa taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1/4 tl mustapippuria
1/3 tl suolaa
½ dl chilikastiketta (Felix)
pieni pala paprikaa
2 tomaattia
125 g mozzarellajuustoa
1/4 tl suolaa 
1 tl oreganoa
n. 2 dl juustoraastetta

Pilko sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit sekaan ja kuumenna seosta sen aikaa, että sipulit hieman pehmenevät. Lisää pippuri, suola ja chilikastike sekä pilkottu paprika. Anna seoksen maustua liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Siivuta tomaatit ja mozarella. Levitä jauhelihaseos piirakkapohjan päälle. Lisää pinnalle tomaatti- ja mozzarellasiivut ja ripottele niiden päälle vielä vähän suolaa ja oreganoa. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: