tiistai 12. heinäkuuta 2011

Suklaakuorrutus


250 ml Flora Vispiä
390 g tummaa suklaata (Panda)
200 g tuorejuustoa 

Sulata paloiteltu suklaa vispikerman kanssa esimerkiksi kerroskattilassa vesihauteessa. Sekoita seosta koko ajan, mutta varo, että seokseen ei pääse vettä sekaan. Kun suklaa on sulanut ja seos on tasaista, nosta kattila liedeltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita seos tasaiseksi ja anna sen jäähtyä hieman ennen kakun päälle levittämistä.

Levitä ensin vain osa kuorrutteesta, jonka jälkeen nosta kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä loput kuorrutteesta ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään vähintään muutaman tunnin ajan.

24-senttiselle 4 munan kakkupohjalle ohje on melko runsas, mutta lopun kuorrutteen voit tarjota esimerkiksi jäätelön kanssa (sitä odotellessa, että pääset käsiksi itse kakkuun ;) ).

Ei kommentteja: