tiistai 12. heinäkuuta 2011

Minttusuklaakakku

Tämä kakku oli niiiiiin taivaallisen hyvää, että se meni minulla kirkkaasti kärkeen kakkujen top kymppiin!! Tosin eihän sellainen kakku toki voi missään nimessä olla pahaa, mikä kätkee sisäänsä viisi levyä suklaata... ;)


Pohja: 4 munan tumma sokerikakkupohja 24-senttiseen vuokaan.

Kostutus: 1½ dl kaakaota (1½ dl maitoa + 3 tl kaakaojauhetta).

Täyte (kahteen kakkuväliin): 200 g minttuhyytelöä (kts. alla oleva kuva) ja tumma suklaatäyte tupla-annoksena. Levitä kostutetulle kakkupohjalle ensin minttuhyytelöä ja sitten suklaatäytettä.


Kuorrutus: Suklaakuorrutus.


Koristeet: Sokerimassan ja marsipaanin kaakaolla värjätystä sekoituksesta tehtyjä liljoja, jotka suihkutin pronssisuihkeella. Heteet ovat lasinuudelia, joiden päät dippasin sulatettuun valkosuklaaseen.


Yllä olevassa kuvassa viimeinen pala kakkua, joka on ollut jääkaapissa noin kaksi vuorokautta. Eli suklaakuorrutteen päällä koristeet säilyivät kiitettävän hyvin. Kakku säästyi näinkin pitkään vain sen vuoksi, että meille oli tulossa vieraita, joille halusin vielä antaa maistiaiset. Muuten kakku ei olisi varmaan säilynytkään kovin pitkään... ;) Tahtoo tätä pian uudelleen! :D

1 kommentti:

Pyjama kirjoitti...

Ai miten herkullisen näköinen kakku! Suklaata tulee tosiaan niin paljon, että pitää odottaa isompia juhlia ennen kun kokeilen. En ota sitä riskiä, että miehen kanssa söisimme sen kahdestaan! :D