sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Mustaherukkatäyte


Tämä on täytekakun täytteistä yksi ehdottomista suosikeistani. Aiemmin olen tehnyt hieman erilaisen version tässä kakussa. Tämä versio sopii kuitenkin myös laktoosi-intolerantikoille. Tästä ohjeesta riittää yhden 24-26 -senttisen kakun kahteen väliin.

2 dl laktoositonta vispikermaa
2 rkl vanillakreemijauhetta (laktoositon)
2 rkl sokeria
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mustaviinimarjahyytelöä

Lisää vanillakreemijauhe ja sokeri vispikerman sekaan ja vatkaa se vaahdoksi. Jätä vaahto hieman löysäksi, jotta voit vielä sekoittaa tuorejuuston ja hyytelön sekaan ilman, että kerma juoksettuu. Kun seos on tasaisesti sekaisin, anna sen vielä jähmettyä hieman jääkaapissa ennen kakulle levittämistä.

Ei kommentteja: