perjantai 26. helmikuuta 2010

Keväinen mustaviinimarja-suklaakakku


Perheessäni vietettiin tällä viikolla syntymäpäiväjuhlia ja juhlien kunniaksi tekaisin tällaisen täytekakun. Koristelin kakun keväisesti marsipaanikukkasilla. Aurinkoisia kevätpäiviä odotellessa!

 

Kakkupohja: Mehevä suklaakakkupohja Kinuskikissan reseptillä. Sen verran vähän olen kakkupohjia vielä toistaiseksi tehnyt, että on pakko luottaa takuuvarmoihin resepteihin! ;)

Kostutus: Vanilliinisokerilla (n. 2 tl)  maustettu laktoositon maitojuoma (n. 1 dl).

Täyte: Kostutetulle pohjalle levitin ensin mustaviinimarjahyytelöä (yhteensä kahteen väliin noin 1 dl). Sen jälkeen levitin varsinaisen mustaviinimarjatäytteen.

Mustaviinimarjatäyte

2,5 dl vispikermaa 
2 rkl vanillakreemijauhetta
1 rkl sokeria
½ prk (125 g) Mascarponejuustoa
½ prk (125 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mustaviinimarjahyytelöä 

Vatkaa vispikerma, vanillakreemijauhe ja sokeri sekaisin kovaksi vaahdoksi. Sekoita sekaan juustot ja mustaviinimarjahyytelö.

Kuorrute: Tämä kuorrutus muuttuu jähmetyttyään kovahkoksi pinnaksi, jonka päälle on helppo laittaa koristeet. 

Suklaakuorrutus

½ dl vispikermaa
130 g tummaa suklaata
nokare voita

Kaada kerma paksupohjaiseen ja/tai pinnoitettuun kattilaan. Pilko suklaa sekaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, keitä vielä hetki koko ajan sekoittaen. Lisää nokare voita ja sekoita hyvin. Kaada kakun pinnalle ja levitä palettiveitsellä tms. 

Pursotukset: Pursotukset tein Städterin 15 mm lehtityllalla (reunat) ja 16 mm kierretyllalla (ruusukkeet).

Kaakaokerma

4½ dl vispikermaa (Flora Vispi)
½ dl sokeria
½ dl Oboy Dark -kaakaojauhetta
2 rkl vanillakreemijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Koristeet: Koristeisiin on käytety marsipaania, sokerihelmiä ja koristelugeeliä ja ne on tehty erikokoisilla kukkamuoteilla ja lehtimuotilla.

 

Ei kommentteja: