tiistai 12. helmikuuta 2013

Laktoositon sitruunapiirakka


Kevättä odotellessa kannattaa vaikka nautiskella ihanan raikkaasta sitruunan mausta. Tällä ohjeella voit tehdä kaksi pienempää piirakkaa tai yhden isomman. Itse tein yhden sydänpiirakan silikonivuokaan ja yhden pyöreän piirakan 18-senttiseen irtopohjavuokaan.

Pohja

150 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat (silikonivuoalle riittää kevyt voitelu). Levitä taikina sormilla vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

200 g laktoositonta sitruunatuorejuustoa (Valio)
200 g laktoositonta maustettua rahkaa sitruuna (Valio)
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu

Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.

Paista ensin pohjaa ilman täytettä 175-asteisen uunin alatasolla noin 5-10 minuuttia. Lisää täyte ja jatka paistamista vielä noin 30-40 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä ennen vuoasta poistamista.

Ei kommentteja: