Eräänä elokuisena lauantai-iltana istuimme iltaa hyvässä seurassa... Olin tehnyt iltasyöpöttelyksi vuohenjuustotomaattipiirakkaa, jonka ohjeen löysin vanhasta Ruoka Pirkasta (3/2012). Muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta, jotta sain tehtyä kerralla pellillisen piirakkaa.
Pohja
500 g porkkanasosetta (sellaisesta pötkylästä ;) )
1½ dl juoksevaa margariinia
7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte
1 dl vihreää pestoa (alkuperäisessä ohjeessa sitruunapestoa)
200 g vuohenjuustoa
1½ rs kirsikka- tai miniluumutomaatteja
6 rkl pinjansiemeniä
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
basilikaa (tai rucolaa)
Sekoita porkkanasose ja rasva kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkana-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä pesto pohjan päälle.
Leikkaa vuohenjuusto ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Lado juustoviipaleet ja tomaattisiivut tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit ja pinjansiemenet.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla tai rucolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti