keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Puolukkatoffeepulla


Tämä resepti kuuluu sarjaan oudot testaukset!! ;) Lopputulos oli maultaan mukava, mutta ulkonäöltään melkoisen outo. Tätä reseptiä joudun vielä kokeilemaan uudelleenkin, mutta toisenlaisella toteutuksella (siitä toivottavasti myöhemmin lisää).


Tähän puolukkatoffeepullaan riittää vajaa puolet tästä pullataikinan ohjeesta, lopusta taikinasta voit tehdä vaikka korvapuusteja. ;)

Pullataikina:

5 dl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl suolaa
200 g margariinia sulatettuna
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa keitettynä (keitä avaamatonta purkkia kattilassa vedellä peitettynä 2-2½tuntia)
240 g (noin 4 dl) puolukoita
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria

Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokerit ja suola ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen hyvin. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa taikina käsin huolellisesti. Lisää sulatettu rasva ja jatka vaivaamista. Lisää vielä jauhoja niin paljon, että taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Voitele 24-senttinen irtopohjavuoka. Ota kohonneesta taikinasta vajaa puolet ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi keitetty toffee taikinan keskelle. Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja laita seos toffeen päälle. Paista pullaa 175-asteisen uunin alaosassa 45-60 minuuttia tai kunnes pulla vaikuttaa kypsältä. Suojaa pullan pinta leivinpaperilla, kun se on hieman ruskistunut (kun olet paistanut pullaa noin 20 minuuttia).


Pullataikina kohosi ja turposi aivan ylihyvin, joten täytteet "puristuivat kasaan" pullan keskelle ja reunoista tuli tosi paksut. ;) Mutta jokatapauksessa tämä oli kertakaikkisen hyvä makuyhdistelmä!!

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Voisipa vaikka joskus kokeillakin. Monestihan kirpeiden marjojen kanssa laitetaan juuri makeita yhdistelmiä. Ja toffeeta minä rakastan yli kaiken ainakin karkin muodossa..
Olitkohan sinä toisessa elämässä kondiittori... hmm. :)
Kiva, muuten, kun huomasin, että blogini on tuossa sinun sivupalkin listassa. Mukavaa!
Ja vielä yhden lisäkysymyksen rohkenen sinulle esittää. Eli miten olet saanut nuo tunnisteet sitten omiksi kategorioikseen (reseptit, askartelut, muut)? Kyselee rouva käsi..

Tingelstiina kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Outi!! :)

Tunnisteet olen tehnyt näin: Valitse ylälaidasta "ulkoasu". Valitse "Lisää gadget". Valitse luettelosta "tunnisteet". Muuta otsikko mieleiseksi, esim. reseptit. Valitse "näytä"-kohtaan "valitut tunnisteet" ja määritä mitkä tunnisteet haluat kyseisen otsikona alla nähdä.

Tämä kaikki tietenkin edellyttää, että olet kirjoittanut tekstien muokkausvaiheessa oikeassa alalaidassa olevaan Tunnisteet-lokeroon haluamasi tunnisteet (luokka johon teksti kuuluu). Tokihan ne voi lisätä jo julkaistuihinkin teksteihin jälkikäteen muokkaamalla.

Toivottavasti tästä oli apua, kysy tarkennuksia halutessasi! :)

piipadoo kirjoitti...

Hyvää tosiaan oli! Ja vielä kotiinkuljetuksella! ;)

-Piia

Outi kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Nyt on uudet ja ehommat tunnisteet käytössä. Löytää itekin helpommin, jos jotain etsii. Tosin mä kun rupesin niitä tunnisteita kirjoittamaan vasta sen jälkeen, kun kerroit mulle viime kerralla, miten se tehdään, niin todella monissa teksteissä ei niitä vielä ole. Mutta aion kyllä ne lisätä jälkikäteen, kunhan vaan joskus ennättäisin.
Niin, ja vastaisuuden varalle sinulle tiedoksi, että tilaan aina sähköpostiseurannan, jos olen johonkin blogiin kommentoinut tai kysynyt jotain. Niin ei sinun tarvitse nähdä enää enempää vaivaa minun takia kuin mitä olet jo nähnyt. :)