maanantai 25. heinäkuuta 2011

Juhannusruusu-matto


Muutimme keväällä omakotitaloon ja jo kevättalvella tein tällaisen Juhannusruusu-maton uutta kotia silmällä pitäen. Matto pääsi lopulta olohuoneen nurkkaan keinun alle. 


Maton tein tällä Virkatun maton ohjeella, mutta materiaalina käytin Novitan Flip Flop -lankaa, kun en sillä hetkellä omistanut trikoo- tai ontelokudetta. Tiesin, että matosta tulee liukas, mutta ajattelin, että keinun alla se ei niin haittaa. Olisi minulla ollut kaapissa "jarrusukka-ainettakin", jota olisin voinut tarvittaessa testata maton pohjaan. Koska maton liukkaus ei keinun alla kuitenkaan häiritse, niin en viitsinyt testata kyseistä ainetta, kun sen pysyvyydestä en voinut olla varma (ainetta suositellaan luonnonkuiduille). Mikäli joku on testannut jarrusukka-ainetta kyseiselle langalle, kuulisin mielelläni kokemuksianne aineen toimivuudesta. :)


Myös juuri 12-vuotta täyttänyt Benny-koiramme pötköttelee usein matolla keinun alla. <3 Aiemmin Benny kammosi kameraa, mutta nykyään hän hakeutuu kameran eteen lähes poikkeuksetta (varsinkin silloin, kun kuvaamme poikiamme ;) ).

Kesäkäsityönä olen nyt tehnyt samanlaista mattoa ruskeasta trikookuteesta, mutta siitä sitten myöhemmin lisää. :)

7 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Ihana kuva Bennystä <3 On se vaan niin ihana koiruus :)

Mari - Somasti kirjoitti...

Lisää kuvia uudesta kodista!! :)

piipadoo kirjoitti...

Ihana matto ja sopii paikalleen valtavan upeasti! :)

-Piia

Tingelstiina kirjoitti...

:) Kiitokset kommenteistanne! Ja lisää sisustusjuttujakin on tulossa. :)

Onneli kirjoitti...

On kyllä upea matto ja sopii keinun alle kuin nakutettu!! En ihmettele että Bennykin siitä tykkää :)Suloinen Benny!!

Tiltuliinukka kirjoitti...

Kuinka monta kerää mahtoi mennä nättiin mattoon? :D

Tingelstiina kirjoitti...

Muistelisin, että mattoon meni hieman vajaa 7 kerää, kun virkkasin kaksinkertaisella langalla (viimeisen kerän aloitin molemmista päistä). :)