lauantai 19. toukokuuta 2012

Kääretorttupohja


3 kananmunaa
2 dl (ruokokide)sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(1 rkl tummaa kaakaojauhetta - halutessasi tumman pohjan)
½ dl vispikermaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma vuorotellen koko ajan sekoittaen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Halutessasi voit käyttää apuna myös suorakulmaista reunavuokaa. Kaada taikina pellille ja levitä tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. 


Paista kääretorttupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille, jonka alla on leivinliina käärimisen avuksi. Sivele leivinpaperi kylmään veteen kostutetulla pullasudilla, niin saat leivinpaperin kätevästi irti. 

Täytä pohja ja kääri rullalle. Kääri leivinpaperi ja leivinliina rullan ympärille ja nosta kääretorttu jääkaappiin maustumaan. 

Ennen tarjoilua avaa kääretortturulla ja koristele torttu haluamallasi tavalla. Nosta valmis kääretorttu tarjoiluastialle.

Ei kommentteja: