torstai 13. syyskuuta 2012

Suppilovahveropiirakka


Tämä ohje minun on pitänyt blogata jo useamman kerran, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Reseptin olen saanut jo vuosia sitten anopiltani ja tämä onkin suolaisista piirakoista se, jota on tullut tehtyä eniten. Takuuvarma makunautinto! 

Pohja

75 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja (hienoa täysjyväruisjauhoa)
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Täyte

1 litra suppilovahveroita
1 iso sipuli
½ tl suolaa
50 g margariinia tai voita
1 dl kermaa

Pinnalle

2 kananmunaa
1 dl kermaa (tai maitoa)
2 dl juustoraastetta

Kuivat aineet ja rasva nypitään sormilla sekaisin. Lisää maito ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina sormilla voidellulle piirakkavuoalle.

Siivoa ja pilko sienet ja kuumenna niitä paistinpannulla, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Lisää pilkotut sipulit, suola ja rasva ja paista seosta, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää kerma ja anna seoksen vielä muhia vähän aikaa. Levitä täyte pohjan päälle.

Sekoita kananmunat ja kerma/maito ja kaada sienitäytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: