lauantai 17. elokuuta 2013

Gluteeniton ja laktoositon mangohyytelökakku




Sain ystävältäni reseptin todella hyvään ja raikkaaseen mangohyytelökakkuun (alkuperäinen ohje löytyy täältä). Muokkasin ohjeesta gluteenittoman ja laktoosittoman version.

Pohja

300 g Semperin gluteenittomia Kolakakor -keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte

3 dl laktoositonta kuohukermaa
1 dl laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Valion pehmeää, rasvatonta, laktoositonta maitorahkaa
3 dl Bonne Premium mangososetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
½ dl Marli Natur neljä hedelmää -mehua

Kiille

1½ dl Bonne Premium mangososetta
1½ dl Marli Natur neljä hedelmää -mehua
3 liivatetta

Koristeena suklaalehtiä ja koristerakeita

Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Lisää hieman jäähtynyt voisula ja sekoita seos tasaiseksi. Vuoraa 24-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjataikina vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakkuvuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi, jotta pohja hieman kovettuu.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Lisää liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita mangosose vaahdon sekaan. Kaada massa keksimurupohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Halutessasi voit tehdä kakkuun kiilteen seuraavana päivänä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvan kuumaksi ja liota liivatteet siihen. Sekoita mangosose ja loppu mehu keskenään ja lisää seokseen liivatemehu. Kaada kiilleseos kakun päälle ja nosta vuoka takaisin kylmään. Kiilteen hyytymiseen menee noin ½-1 tuntia. Hyytymisen jälkeen voit irrottaa kakun vuoasta: käy kakun reuna läpi esim. palettiveitsellä ennen kuin irrotat vuoan reunaosan. Siirrä kakku varovasti pohjalevyltä tarjoilulautaselle leivinpaperin ja kakkulastojen avulla. Voit halutessasi varovasti poistaa leivinpaperin ennen tarjoilulautaselle asettamista.

Koristele kakku suklaakoristeilla, koristerakeilla tai esimerkiksi tuoreilla marjoilla.

2 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Niin herkkullista! Osaankohan itse yhtä hyvää tehdä? ;)

-Piia

Tingelstiina kirjoitti...

Piia, varmasti osaat! :) Nim. "juuri töistä tullut ja päivällisen syönyt, makeanhimon kourissa pyörivä blogisti" - ei muuten helpota, että täällä muistelen hyviä kakkuja...