lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lumiukkokakku

Tämän kakun olen tehnyt jo itse asiassa vuosi sitten helmikuussa. Tuolloin lumiukkokakun myötä toivoimme vielä ripauksen talvisäitä, koska säät olivat viime talvena kaikkea muuta kuin talviset. Tänä vuonna talvi olikin jo huomattavasti parempi, mutta kieltämättä nyt kevään edetessä olisin jo enemmän kuin valmis luopumaan lumesta, räntäsateista ja loskasta. Tilalle kelpuuttaisin oikein mieluusti auringonpaistetta, keväisen luonnon heräämistä ja pientä kuopsuttelua pihamaalla. Olkoon tämä kakkupostaus omalta osaltani jäähyväiset talvelle!


POHJA: 2 munan tumma sokerikakkupohja

KOSTUTUS: n. 1 dl laktoositonta maitojuomaa + ½ tl vaniljasokeria

TÄYTE: Vaniljainen kuningatartäyte + n. 100 g mustaherukkahyytelöä

KUORRUTUS: ½ annos vaaleaa sokerikreemiä + marsipaania (Lidlistä)

1. Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan.  Jatka seuraavaan vaiheeseen kakkupohjan jäähdyttyä.

2. Valmista kostuke sekoittamalla vaniljasokeri maidon sekaan. 

3. Valmista vaniljainen kuningatartäyte erillisen ohjeen mukaan. 

4. Löysennä mustaherukkahyytelö tarvittaessa tilkkasella vettä.

5. Aloita kakun kokoaminen halkaisemalla kakkupohja kolmeen kerrokseen. Suojaa tarjoilulautanen leivinpaperisuikaleilla ja aseta pohjakerros (paistopinta lautasta päin) lautaselle niin, että suikaleet jäävät hieman kakun alle. Kostuta ensimmäinen kerros. Levitä puolet hyytelöstä kakkupohjalle ja sen päälle puolet kuningatartäytteestä. Laita keskimmäinen kerros paikoilleen ja toista kostutus sekä hyytelön ja  täytteen levitys. Kostuta kansikerros (paistettaessa vuoan pohjalla ollut tasaisin kerros) leikkauspinnalta ja käännä pohja kakun päälle. Laita leikkuulauta kakun päälle ja jätä kakku maustumaan jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai jopa yön yli. 

6. Valmista sokerikreemi erillisen ohjeen mukaan. Kuorruta kakku kreemillä. Kaulitse marsipaanista levy ja nosta se kakun päälle.  Lidlin marsipaani olikin minulle uusi tuttavuus ja äkkiseltään se oli hienoinen pettymys, koska se ei ollut sileää vaan siinä oli rakeita ja väriltään se oli hyvin kellertävää. Valkaisinkin marsipaania valkoisella pastavärillä. Maun puolesta marsipaani oli kuitenkin hyvää, mutta kaikkiin kakunkoristeluprojekteihin (esim. kukkien tekemiseen) se ei rakeisuutensa vuoksi mielestäni sovi.

7.Koristele haluamallasi tavalla. Minä tein koristeita marsipaanista ja käytin myös Lidlin lumihiutale- ja sokeriraekoristeita.

Ei kommentteja: