torstai 27. elokuuta 2015

Uusia tuulia arjessa ja sisustuksessa


Meidän elämässämme on tapahtunut viime aikoina mukavia muutoksia, kun perheeseemme syntyi kolmas poika elokuun alussa. Nyt täällä opetellaan uudenlaista arkea tokaluokkalaisen, eskarilaisen ja vastasyntyneen kanssa. 

Uusi tulokas on vaatinut uudenlaisia järjestelyitä myös kotonamme. Kesän aikana olen muuttanut työhuonettamme pikkuhiljaa vauvan huoneeksi. Työhuoneessa olleiden tavaroiden mahduttaminen muihin huoneisiin oli ehkä se suurin urakka. Kesälomalle jäätyäni pääsin aloittamaan varsinaista remonttia ja sisustamista. Remontin osalta pääsin aika vähällä sillä riitti, että  paikkasin seiniin tulleita jälkiä, laitoin nurkkiin ja ikkunanpieliin uudet akryylimassat ja maalasin pinnat uudelleen. Huoneessa on muuten valkoiset seinät, mutta oviseinä ja sen viereinen vino seinä on maalattu tummanharmaaksi.


Pintaremontin, ikkunan pesun ja siivouksen jälkeen pääsin kalustamaan huonetta. Valkoinen lipasto ja lokerikko sekä keinutuoli siirtyivät huoneeseen muualta talosta. Hoitopöydän ostin käytettynä ja häkkisänky on esikoiselle aikanaan hankittu. Kattovalaisin, hoitopöydän yläpuolella olevat hyllyt ja oven takana vasemmalla seinustalla oleva kaapisto olivat huoneessa jo ennestäänkin. Eli melkoisen pienellä budjetilla päästiin vauvan huoneen kanssa alkuun. Huonekalujen sijoittelussa kokeilin erilaisia vaihtoehtoja, mutta luontevimmin ne asettuivat ylimmäisen kuvan mukaisesti.Tehosteväriksi huoneeseen valikoitui keltainen. Sitä löytyy lokerikon laatikoista (H&M:ltä) sekä tekstiileistä. Ompelin Marimekon Räsymatto-kankaasta huoneeseen verhokapan, sängynpeiton ja hoitoalustalle uuden päällisen. Seinälle virkkasin koristeeksi lippuviirin huoneen väreihin sopivaksi (tästä myöhemmin erillinen postaus). Musta-valkoraidallisen Block-maton löysin Askosta. Kehyksissä oleva Muumurun "Metsänaapurit"-juliste on ostettu Harjun paperista.


Ei kommentteja: