lauantai 29. elokuuta 2015

Mustikka-kookoskerroskiisseli


Kiisselit ovat hyviä ja helppoja jälkiruokia ja välipaloja. Löysin vanhasta Kodin Kuvalehdestä (16/2011) mielenkiintoisen kiisselireseptin, josta tulikin uusi lempparikiisselini. Mustikka ja kookos olivat erittäin herkullinen makuyhdistelmä.

Mustikkakiisseli
4 dl mustikkakeittoa
1 limetin mehu
1 rkl sokeria (halutessasi)
1½ rkl perunajauhoja

Kookoskiisseli
4 dl kookoskermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoja

Sekoita mustikkakeitto ja limetin mehu kattilassa. Maista ja mausta halutessasi sokerilla. Lisää perunajauhot sekaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli kiehahtaa, nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä hetki.

Sekoita kaikki kookoskiisselin ainekset kattilassa sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Kokoa kiisselit kerroksittain jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Koristele halutessasi esim. mustikkajauheella tai tuoreilla mustikoilla ja tomusokerilla.

Ei kommentteja: