keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kaurakakut



Tämä resepti on vanhoista reseptiarkistoistani, joten tarkasta alkuperästä ei ole tietoa. Ja itseasiassa tämäkin versio on hieman muunneltu, sillä alkuperäisessä reseptissä on käytetty inkivääriä (1 tl), jonka olen korvannut tässä vaniljasokerilla.

150 g margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
½ dl siirappia
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja kananmuna koko ajan sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Paista kakkusia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Itse tein melko isoja kakkusia (27 kpl), jotka on keskeltä paksuhkoja. Jos haluat ohuempia ja rapeampia, tee nokareista pienempiä ja tasoita niitä ennen paistamista.

Koristeluidea: Kasta jäähtynyt kakkunen puoleen väliin asti suklaasulassa ja aseta kakkunen leivinpaperin päälle odottamaan suklaan jähmettymistä. Suklaan jähmettymistä voit nopeuttaa laittamalla kakkuset jääkaappiin.

Ei kommentteja: