Pohja
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,75 dl kaurahiutaleita
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan ja sekoita hyvin. Painele taikina jauhotetuin sormin voidellun 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
2 dl omenasosetta (itse tehtyä tai kuten tässä tapauksessa Anopin tekemää ;) )
1 prk (250 g) kermaviiliä
4 rkl vanillakreemijauhetta
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää pohjan päälle.
Koristelu
2 pientä omenaa
1 punainen säilykekirsikka
siirappia
Kuori ja viipaloi omenat. Asettele omenaviipaleet ja kirsikka kukan muotoon täytteen päälle ja valuta pinnalle vielä siirappia. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 minuuttia. Peitä piirakka paistoajan loppupuolella leivinpaperilla estämään reunojen liika tummuminen. Anna piirakan jäähtyä ainakin hetki ennen tarjoilua.
4 kommenttia:
Sopiva ohje minulle, kokeilen viikonloppuna!
Vinkkinä voisin vielä antaa, että tämä oli aika makea versio! Itse pidin piirakan makeudesta! :)Eli jos pidät vähemmän makeasta, voit toki vähentää sokerin/siirapin määrää (ehkä lähinnä tuosta täytteestä). Pohjan sokerin määrä oli mielestäni hyvä.
Hei!
Tein ohjeellasi piirakan! Vitsit oli HYVÄÄ! :)Kaikki meni!
Ja vieraat halusivat myös ohjeesi!
Kiitos meiju151!! Kiva, kun kävit antamassa palautetta ohjeesta! :)
Lähetä kommentti