keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Laktoositon sitruunainen omenapiirakka



Pohja
150 g margariinia (laktoositonta)
1½ dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Täyte
4 Golden Delicious omenaa raastettuna
sitruunatäysmehua
200 g sitruunatuorejuustoa (Valio Viola, laktoositon)
2 kananmunaa
1 rkl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita pohjataikina tasaiseksi (esim. sähkövatkaimen taikinakoukuilla). Voitele piirakkavuoka juoksevalla margariinilla. Painele taikina sormilla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Kuori ja raasta omenat. Pirskottele sitruunamehua omenaraasteeseen, jotta se ei tummu. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja vanilliinisokeri sekaisin ja lisää sekaan omenaraaste. Levitä täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia. Piirakka on valmista, kun reunat ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja: