maanantai 13. toukokuuta 2013

Parempi kinkkuvoileipäkakku


Tässäpä hieman paranneltu versio aiemmin bloggaamastani kinkkuvoileipäkakusta.
 
2 pss Vaasan graham paahtoleipää

Kostutus: 2 ½ dl kasvislientä (2½ dl kiehuvaa vettä ja ½ kasvisliemikuutio)

Täyte:

1 pieni punasipuli pilkottuna
1 paprika pilkottuna
n. 140 g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (Lidlistä, sisältää myös kapriksia)
1 prk Lidlin Premium Ham kinkkua pilkottuna
200 g laktoositonta creme fraichea
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1½ dl kurkkusalaattia
1 ml (maustemitallinen) rouhittua mustapippuria

Kuorrute:

500 g laktoositonta tuorejuustoa
1½ rkl laktoositonta maitojuomaa

Koristeet

juustoraastetta reunoille
jääsalaattia ja lollo rossoa (tai joitain muita salaatteja)
kinkkusiivuja rullina
kirsikkatomaatteja
kesäkurpitsaa
viinirypäleitä

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois (tee paloista suunnilleen samankokoisia). Aseta tarjottimelle kakkupaperi ja sen päälle leivinpaperi (kakkupaperin keskiosan kokoinen). Leikkaa leivinpaperista vielä suojakaitaleet jokaiselle sivulle. Asettele leipäpalat ensimmäiseksi kerrokseksi tarjottimelle niin, että suojakaitaleet jäävät osittain pohjan alle. 

Valmista kasvisliemi liuottamalla kasvisliemikuution puolikas kuumaan veteen. Kostuta ensimmäinen kerros kevyesti kasvisliemellä silikonisen pullasudin avulla.

Valmista täyte. Pilko tarvittavat ainekset ja sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Levitä puolet täytteestä ensimmäiseen väliin ja kokoa kakku loppuun (= kolme leipäkerrosta ja kaksi täyteväliä, kostuta jokainen leipäkerros kasvisliemellä). 

Valmista kuorrutus löysyttämällä tuorejuustoa maidolla. Kuorruta kakku palettiveitsen avulla. Koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin juustoraastetta reunoille ja pintaan salaatinlehtiä, kinkkurullia, kirsikkatomaattikukkia, kesäkurpitsakukkia ja puolikkaita siivuja sekä viinirypäleen puolikkaita.

Ei kommentteja: