tiistai 12. tammikuuta 2010

Ruskeat herkut

Näillä pikkuleivillä olen herkutellut jo lapsena äitini ja mummuni tekeminä. Resepti olikin aikojen saatossa kutistunut lyhyeksi listaksi aineksista ja ainesten määrätkin olivat hieman epämääräisiä. Nyt olenkin testaillut reseptiä useampia kertoja ja tarkentanut määriä ja tässä resepti siinä muodossa minkälaiseksi se on minun keittiössäni muovautunut.


(n. 80 kpl)

200 g voita (tai margariinia) huoneenlämpöisenä
1 ½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 kananmunaa
2 tl soodaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
raesokeria

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi esimerkiksi sähkövatkaimella aloittaen rasvasta ja sokerista. Lisää rasva-sokeriseokseen siirappi. Seuraavaksi lisää kananmunat yksitellen. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut sooda ja vehnäjauhot pikkuhiljaa ja hyvin sekoittaen, kunnes taikina ei enää tartu kulhoon ja sormiin. Pyörittele jauhotetuilla käsillä taikinasta palloja ja paina palloa lautasella olevaan raesokeriin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia.

Ei kommentteja: