sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Lohi-katkarapupiirakka


Tähän suolaiseen piirakkaan voit käyttää esimerkiksi tähteeksi jääneen uunilohen.


Pohja

75 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Nypi kuivat aineet ja rasva sekaisin. Lisää maito. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Täyte 

lohta (esimerkiksi tähteeksi jäänyttä uunilohta, lämminsavulohta tai kylmäsavulohta)
katkarapuja
purjosipulia 

En ole ilmoittanut yllä olevista aineksista tarkkoja määriä, sillä niitä voit laittaa sopivassa suhteessa oman maun mukaan. Yhteensä täytteitä kannattaa laittaa sen verran, että pohjan pinta täyttyy tasaisesti noin 1-2 cm:n paksuudelta.

Huuhtele ja pilko pala purjosipulia pieneksi silpuksi. Murustele lohi pohjan päälle ja lisää katkaravut ja purjosilppu.

"Munamaito"

1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja kaada täytteiden päälle.

Pinnalle 

juustoraastetta

Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam, varmasti hyvää :)