Tähän suolaiseen piirakkaan voit käyttää esimerkiksi tähteeksi jääneen uunilohen.
Pohja
75 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruissihtijauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Nypi kuivat aineet ja rasva sekaisin. Lisää maito. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Täyte
lohta (esimerkiksi tähteeksi jäänyttä uunilohta, lämminsavulohta tai kylmäsavulohta)
katkarapuja
purjosipulia
En ole ilmoittanut yllä olevista aineksista tarkkoja määriä, sillä niitä voit laittaa sopivassa suhteessa oman maun mukaan. Yhteensä täytteitä kannattaa laittaa sen verran, että pohjan pinta täyttyy tasaisesti noin 1-2 cm:n paksuudelta.
Huuhtele ja pilko pala purjosipulia pieneksi silpuksi. Murustele lohi pohjan päälle ja lisää katkaravut ja purjosilppu.
"Munamaito"
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Pinnalle
juustoraastetta
Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.
1 kommentti:
Nam, varmasti hyvää :)
Lähetä kommentti