keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Vaniljasydän ja pääsiäispupunen


Jokin aika sitten meille oli tulossa vieraita ja mietin, että mitä heille tarjoaisin. Olin jo aiemmin ajatellut tekeväni lapsille (lue: vanhemmille ;)) pienet pääsiäispuput uusilla Iloleipurin pupuvuoilla. Niinpä sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun tein yhden pohjataikinan, joka riitti yhteen sydänkakkuun ja kahteen pupukakkuun.  Koristeluissakin käytin osittain samoja aineksia. Sydänkakun tarjosin vieraille ja pupuset söimme oman perheen kesken.


Toinen pupuista pääsi poseeraamaan kameralle ja ihastelemaan kukkasia marsipaanipedille.


Tässä kuva vaniljasydän-kakusta. Kuva on otettu puhelimen kameralla, koska varsinainen kamera oli reissussa kakkua aloittaessa ;) (pahoittelen huonoa kuvanlaatua).


Lopulta kamerakin tuli kotiin ja kakkuakin oli vielä jäljellä, joten sain otettua oikealla kameralla kuvan kakkupalasesta.

Kakkupohja: 

5 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria (aidosta vaniljasta)

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahtoon. Jaa taikina kevyesti ruokaöljyllä voideltuihin silikonivuokiin (1 sydänvuoka + 2 pupuvuokaa). Vaihtoehtoisesti voit paistaa pohjan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. 

Vaniljavaahto:

2 ½ dl Flora Vanillaa
3/4 dl vanillakreemijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja vatkaa vaahdoksi.

Sydänkakun koristelu:

Kostuta kakkupohja vanilliinisokerilla (n. 1 tl) maustetulla maidolla (n. ½ dl). Levitä kakun pintaan Lemon Curd -tahnaa (noin puolen sentin paksuinen kerros). Kuorruta kakku vaniljavaahdolla (jätä hieman vaahtoa pupujen täytteeksi) ja koristele mantelilastuilla.

Pääsiäispupujen koristelu:

Halkaise pupupohjat varovasti. Kostuta pohjat vanilliinisokerilla (n. 1 tl) maustetulla maidolla (n. ½ dl). Levitä alemmalle pohjalle Lemon Curd -tahnaa ja vaniljavaahtoa ja laita kansi päälle. Kuorruta puput sokerikreemillä (linkki Kinuskikissan reseptiin). Yksi annos sokerikreemiä on hieman liikaa kahdelle pupulle, mutta sokerikreemi kannattaa tehdä ohjeen mukaan, koska pienempää annosta on mielestäni vaikeampi tehdä. Kauli marsipaanista ohut levy, jonka asettelet pupun päälle. Itse käytin pupusissa "jämämarsipaaneja" eli pakkausten loppuja. Tee pupulle silmät, suu ja korvat toisesta väristä. Minä kaulitsin vielä vihreästä marsipaanista levyn, jonka asettelin lautaselle ja jonka päälle pupu pääsi ihastelemaan marsipaanista tehtyjä kukkasia. 

Ei kommentteja: