tiistai 6. huhtikuuta 2010

Hirvipiirakka


Sain lankalauantaina "virpomispalkaksi" hirvenlihasta tehtyä suolalihaa, josta tekaisin tällaisen suolaisen piirakan. :)


Pohja

75 g voita
2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
½ dl ruissihtijauhoja
½ tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Nypi kuivat aineet ja rasva sekaisin ja lisää maito. Sekoita taikina (käsin) tasaiseksi. Taputtele taikina voidellulle piirakkavuoalle.
 
Täyte

n. 200 g hirven suolalihaa
1 iso sipuli
2 dl ruokakermaa
3 munaa
1/3 tl mustapippuria
n. 100 g emmental-juustoa

Pilko liha ja sipuli ja levitä ne tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kerma, munat ja pippuri keskenään ja kaada täytteiden päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja: