keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Feta-tomaattimuffinsit


Suolaiset muffinsit toimivat hyvin juhlien tarjoamisina, koska ne voi valmistaa etukäteen ja laittaa pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Alkuperäisen reseptin olen löytänyt Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun. Luulenpa, että joudun joskus kokeilemaan tätä reseptiä uudelleen jollain toisellakin maulla. ;)


12 kpl

4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2½ dl maitoa (itse käytin laktoositonta maitojuomaa)
½ dl öljyä tai tomaattien lientä 
2 kananmunaa
2 tl yrttiseosta, esimerkiksi Provencen yrttejä (minä käytin Meiran Lämmin Sisilia -mausteseosta, jolloin muffinseista tuli hieman "tulisia/pippurisia" ja ainakin minun makuuni sopivia)
100 g fetajuustoa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita maito ja öljy ja vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää yrttiseos tai muut mausteet.

Pilko fetajuusto ja tomaatit pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki ainekset sekaisin, mutta älä sekoita liikaa. 

Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 180-asteisen uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia. Pakastettuja ja sulatettuja muffinseja voit halutessasi lämmittää hieman ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Minä oon tehnyt suolaisia muffinsseja kinkku- ja juustotäytteellä. Hyviä oli.

Anonyymi kirjoitti...

nami nami :)