Näitä muffinseja tein jo tovi sitten - vatsataudista toipuminen ei juuri houkuta tällä hetkellä leipomaan, mutta onneksi voi surffailla netissä ihanien leipomusten parissa.
Alla olevalla ohjeella tulee noin 16 pientä muffinsia.
150 g margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
65 g valkosuklaata
1 ½ dl maitoa
Laita muffinsivuoat valmiiksi muffinsipellin syvennyksiin.
Vaahdota margariini ja ruokokidesokeri keskenään. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Vaahdota margariini ja ruokokidesokeri keskenään. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina vuokiin ja paista muffinseja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min. Anna muffinsien jäähtyä.
Kuorrutus:
130 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
1 rkl vanillakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pilko suklaa palasiksi ja sulata vesihauteessa/mikrossa/liedellä paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa vispikerma, kreemijauhe ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaasula kermavaahdon sekaan ja sekoita. Anna kuorrutuksen jähmettyä hieman jääkaapissa ennen kuorruttamista. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin marsipaanista ja/tai sokerimassasta tehtyjä muratinlehtiä ja sydämiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti