tiistai 10. huhtikuuta 2012

Raparperipiirakka


Tämä resepti on muunnelma aiemmin bloggaamastani Mustikkapiirakan ohjeesta. Takuuvarma namipala! :)

Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (250 g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
n.7 dl jäisiä raparperinpaloja

Sekoita rasva ja sokeri sekaisin. Lisää muna. Sekoita leivinjauhe ja kaneli vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin sormin.

Sekoita täytteen kermaviili, muna ja sokerit. Laita raparperit pohjan päälle ja kaada täyte niiden päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoile halutessasi esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: