keskiviikko 25. elokuuta 2010

Banaanikakku


Ystäväni ja "hengenheimolaiseni" blogissa oli resepti herkulliselta vaikuttaneesta banaanikakusta, jota piti päästä kokeilemaan. Tässä resepti siinä muodossa, jossa minä kakun leivoin. Ystäväni versio löytyy täältä. Alkuperäinen ohje sen sijaan löytyy täältä.


juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
kookoshiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
4 kypsää banaania
150 g margariinia sulatettuna
200 g kermaviiliä
2 munaa

Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka juoksevalla rypsiöljyvalmisteella ja jauhota kookoshiutaleilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit toiseen kulhoon ja lisää banaanisurvokseen sulatettu margariini, kermaviili sekä munat. Sekoita seos hyvin ja lisää siihen kevyesti sekoittaen kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.


Alkuperäisessä ohjeessa kakku on kuorrutettu kaakaotomusokerikuorrutuksella, mutta itse (laiskuuttani ja malttamattomuuttani ;) en nyt kakulle kuorrutetta tehnyt, kun en jaksanut odottaa edes kakun jäähtymistä tarpeeksi kauan (sain inspiksen leivontaan sen verran myöhään illalla, että piti päästä nukkumaankin ;D). Mutta olipa kakku kertakaikkisen hyvää lämpöisenä ja kookoshiutaleilla sekä kaupan suklaakastikkeella kuorrutettuna! Nams!

Ei kommentteja: