Marsipaanilla ja sokerimassalla päällystettyjen kakkujen alla käytän sokerikreemiä, jonka tarkoituksena on pitää kosteus kakun sisällä ja vähentää kakun "hikoilua". Tähän mennessä olen käyttänyt kakuissa joko vaaleaa perussokerikreemiä tai kaakaolla värjättyä tummaa sokerikreemiä. Ohjeet ovat alunperin Kinuskikissan sivuilta.
Vaalea sokerikreemi
Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää vanilja/vanilliinisokeri. Sekoita seosta tehokkaasti lisäten koko ajan tomusokeria ja lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Kreemin voit tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Ennen kakun päälle levittämistä käytä kreemiä muutaman sekunnin ajan mikrossa, jotta se pehmenee helpommin levitettävään muotoon. Varo kuitenkin lämmittämästä seosta liikaa.
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria (itse käytän vanilliinisokeria)
½ dl tummaa kaakaojauhetta
3½ dl tiiviisti mitattua tomusokeria
1-2 rkl vettä
3½ dl tiiviisti mitattua tomusokeria
1-2 rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää vanilja/vanilliinisokeri. Sekoita seosta tehokkaasti lisäten koko ajan tomusokerin ja kaakaon seosta ja lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Tumma sokerikreemi voi tarvita hieman enemmän vettä kuin vaalea, jotta siitä tulee riittävän pehmeää ja tasaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti