Näiden täytekakkujen lisäksi tein 50-vuotissyntymäpäiväjuhliin tällaisen voileipäkakun.
Pohja
2 pss Vaasan Iso grahampaahtoleipää (meni kaikki palat päätypaloja lukuunottamatta)
Leikkaa leipäpaloista reunat pois. Asettele ensimmäisen kerroksen palat esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun tarjottimen päälle. Minulla leivät riittivät kolmeen kerrokseen. Kostuta leivät ja levitä puolet täytteestä niiden päälle. Lado seuraava kerros leipiä ja toista kostutus ja täytteen levittäminen. Levitä viimeinen leipäkerros ja kostuta leivät. Kuorruta ja koristele kakku.
Kostutus
2½ dl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa
Kinkkutäyte
n. 300 g kinkkua (Kultakinkkua)
2 dl juustoraastetta
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g kermaviiliä
2 dl kurkkusalaattia
2 rkl sinappia
Pilko kinkku ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Kuorrutus
400 g tuorejuustoa (200 g maustamatonta ja 200 g ruohosipulin makuista)
1 rkl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa
Sekoita tuorejuustot keskenään ja löysytä massa maitojuomalla.
Koristelu
juustoraastetta
jääsalaattia
lollo rosso -salaattia
Ohuen ohuita kinkkusiivuja
kirsikkatomaatteja
tuorekurkkua
Painele kuorrutetun kakun reunoille juustoraastetta käyttäen avuksi kakun alla olevan leivinpaperin reunoja. Asettele pinnalle (huuhdottuja ja kuivattuja) salaatin lehtiä ja rullalle pyöritettyjä kinkkusiivuja. Leikkaa kirsikkatomaateista "kukkia" terävällä veitsellä ja paina pitkittäin leikatuista ohuehkoista kurkkusiivuista muotilla kukkasia. Asettele kukat kakun päälle.
2 kommenttia:
Vau. Tämä näyttää upealta. Itse olen kova tekemän voileipäkakkuja juhliin ja tulee aina käytettyä samaa koristelutekniikkaa. Tästä voisin ottaa oppia ;)
Kiitos Maiju! ;) Kiva, että saamme toisiltamme hyviä vinkkejä!
Lähetä kommentti