Tämän reseptin löysin K-RuokaPirkan helmikuun (2011) numerosta. Puolukka ei varsinaisesti kuulu lempimarjoihini, mutta tämä jälkiruoka oli kyllä todellinen pala taivasta.
5-6 annosta
1 prk (2½ dl) Flora Vanillaa
4 dl pakastepuolukoita
½ dl tomusokeria
1 munanvalkuainen
1 rkl vettä (alkuperäisessä ohjeessa ehdotettiin puolukka- tai karpalolikööriä tai puolukkamehua, mutta minulta ei löytynyt näistä mitään)
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita monitoimikoneen leikkuuterällä jäiset puolukat, tomusokeri, munanvalkuainen ja vesi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita puolukkavaahto vaniljavaahtoon joko tasaisesti sekaisin tai raidalliseksi.
Alkuperäisessä ohjeessa vaahto neuvottiin pursottamaan pursotuspussilla tai pakastepussilla annosmaljoihin. Itselläni seos tukki ensimmäisen tyllan, jota kokeilin, ja seuraava isompi tylla oli liian iso, joten vaahto valui siitä läpi. Joten lusikka kauniiseen käteen ja lusikoin vaahdon jälkiruokakuppeihin. Tulipahan ainakin ylimääräistä tiskiä. ;) Yllä olevassa kuvassa näkyy "pursotuksen jäänteitä", mutta ihan helpoimmalla pääsee lusikoimalla.
2 kommenttia:
Nam, ompa herkullisen näköistä:
Kiitos! Täytyy vieläkin mainostaa, että oli muuten hyvää. :P
Lähetä kommentti