keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kolmen sipulin piirakka


Tämän reseptin bongasin uusimmasta Yhteishyvän Ruoka-liitteestä (2/11). Piirakka oli tosi hyvää ja ruokaisaa ja se sopi hyvin vihersalaatin kanssa tarjottavaksi.

Perunataikinapohja

1 dl perunamuusijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl vettä

Täyte

n. 400 g sipulia
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä (itse käytin juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)
1 rkl sokeria
½ kasvisliemikuutio
1 dl vettä
½ tl timjamia
1/4 tl rouhittua mustapippuria
150 g ranskankermaa
3 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet ja nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Kuori sipulit ja valkosipulit ja pese purjo. Pilko kaikki sipulit pieniksi tai hienonna ne monitoimikoneella. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Lisää sekaan kasvisliemikuutio, vesi, mausteet ja kerma ja anna seoksen kiehua noin vartti välillä sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.


2 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Minäkin kokeilin ja hyvää oli!

-Paula

Tingelstiina kirjoitti...

:) Niin oli... :P