maanantai 24. tammikuuta 2011

Vaalea ja tumma sokerikreemi

Marsipaanilla ja sokerimassalla päällystettyjen kakkujen alla käytän sokerikreemiä, jonka tarkoituksena on pitää kosteus kakun sisällä ja vähentää kakun "hikoilua". Tähän mennessä olen käyttänyt kakuissa joko vaaleaa perussokerikreemiä tai kaakaolla värjättyä tummaa sokerikreemiä. Ohjeet ovat alunperin Kinuskikissan sivuilta.

Vaalea sokerikreemi


125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl tiiviisti mitattuna) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää vanilja/vanilliinisokeri. Sekoita seosta tehokkaasti lisäten koko ajan tomusokeria ja lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Kreemin voit tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Ennen kakun päälle levittämistä käytä kreemiä muutaman sekunnin ajan mikrossa, jotta se pehmenee helpommin levitettävään muotoon. Varo kuitenkin lämmittämästä seosta liikaa.

Tumma sokerikreemi


125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria (itse käytän vanilliinisokeria)
½ dl tummaa kaakaojauhetta
3½ dl tiiviisti mitattua tomusokeria
1-2 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää vanilja/vanilliinisokeri. Sekoita seosta tehokkaasti lisäten koko ajan tomusokerin ja kaakaon seosta ja lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Tumma sokerikreemi voi tarvita hieman enemmän vettä kuin vaalea, jotta siitä tulee riittävän pehmeää ja tasaista.

Ei kommentteja: