maanantai 24. tammikuuta 2011

Suklaa-mangokakut pronssikukilla


Juhlimme tammikuun aikana erään rakkaan läheiseni syntymäpäivää. Tein juhliin kaksi täytekakkua, jotka olivat kukkakoristeiden sommittelua lukuunottamatta täysin samanlaiset.

Pohja: 2 x viiden munan tumma sokerikakkupohja.

Kostutus: 2-2½ dl Spritea / kakku.

Täyte: Mangohilloa ja Tummaa suklaatäytettä (kahteen kakkuun nelinkertainen määrä)

Mangohillo (ohje kahteen kakkuun)

½ litraa Saton mangososetta
150 g Jam it mangohilloa

Sekoita sose ja hillo sekaisin ja levitä ohut kerros kostutetulle kakkupohjalle ennen suklaatäytteen laittamista.

Kuorrutus: Vaalea sokerikreemi ja valkoinen marsipaani-sokerimassakansi.

Pursotukset: Tomusokerikermavaahto

5 prk Flora vispiä
5 rkl vanillakreemijauhetta
n. 1 dl tomusokeria
(n. 1 rkl tummaa kaakaojauhetta halutessasi ruskeaa kermavaahtoa)

Vispaa kermat löysäksi vaahdoksi ja sihtaa sekaan vanillakreemijauheen ja tomusokerin (sekä kaakaojauheen) seosta koko ajan sekoittaen. Vispaa vaahto sopivan napakaksi (vaahto ei valu kulhosta, mikäli käännät kulhon ylösalaisin). 

Pursotin kakkujen reunat lehtityllalla. Kannen reunojen pursotuksessa hyödynsin tällaisen setin yhtä ornamenttikuviota. Koristemuotin avulla sai helposti tehtyä tasalaatuista pursotusjälkeä. Kuviot pursotin suurella tähtityllalla.

Löysin edellä mainitun ohjeen Onnelin blogista. Tein kahta kakkua varten Onnelin ohjeen mukaisen määrän vaahtoa ja ajattelin, että vatkaan sitten lisää, jos eka satsi ei riitä. Satsi olikin niin riittoisa, että sitä olisi riittänyt vielä vaikka kolmanteenkin kakkuun! :) Vinkkinä voisin sanoa, että ylimääräisestä kermavaahdosta saa helpon jälkkärin lisäämällä sekaan esimerkiksi marjoja. ;) Itse en ole kermavaahdon suuri ystävä, mutta tämä kermavaahto oli niin kertakaikkisen hyvää, että tällä ohjeella mennään jatkossakin!


Koristeet: Sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta tehtyjä kukkia (valkoinen pohjaväri) sekä tummalla kaakaolla värjätystä sokerimassa-marsipaaniseoksesta tehtyjä lehtiä. Koristeet suihkutin vielä pronssinvärisellä elintarvikesuihkeella ja koristelin Candy melts-sulalla (pienimmät kukat) sekä sokerihelmillä, jotka kiinnitin sokerikuorrutteella. Numerot ovat kaupasta ostettuja valmiita suklaanumeroita.


4 kommenttia:

Onneli kirjoitti...

WAU!! Uskomattoman hienot kakut! Tosi hienot nuo koristeet!! Ja hyvä idea käyttää tuota ornamenttikuviomuottia pursotuksessa apuna. Otanpa vinkin talteen :) Ja toi mangohillo vaikuttaa kanssa tosi herkulliselta, täytyy sitäkin kokeilla!

piipadoo kirjoitti...

Aweeeee! :) Upeat koristelut olet taas tehnyt! Mahtavat kakut!

-Piia

Tingelstiina kirjoitti...

Kauniit kiitokset kommenteistanne! Niitä on aina ihana lukea! Onneli: Kiva, että saamme toisiltamme hyviä vinkkejä! :)

Anonyymi kirjoitti...

:) <3

-sydän sykkyrällä-